Een efoil board, wat is dat?
De zomer komt eraan, maar wat kan je doen met je vrije tijd? We kennen allemaal het ouderwetse surfen, waarbij we golven en wind nodig hebben. Tegenwoordig maken de weeromstandigheden niet meer uit bij surfen door het efoil board. Hiermee kan je surfen wanneer je dat zelf wilt en hoef je geen rekening te houden met het weer. In dit artikel lees je meer over wat een efoil board precies is en wat daar de mogelijkheden mee zijn.

Wat is een efoil surfboard?

Als je denkt aan surfen denk je automatisch aan wind en golven, want zonder dat kan je niet surfen, toch? Dat is wat er gedacht wordt door het oude bekende windsurfen en kitesurfen. Daar is nu een oplossing voor gevonden, namelijk de efoil boards. De boards hebben een elektrische motor die vast zit aan een foil, dit is de draagvleugel onder de surfplank. Door bepaalde technieken wordt je uit het water geduwd en vlieg je als het ware over het water heen. Deze boards zijn verkrijgbaar in verschillende maten, hierdoor kan iedereen er gebruik van maken van kinderen tot zwaargewicht.

Hoe kan je leren efoilen?

Het efoilen is niet moeilijk, maar het is wel handig om er les in te nemen. Je zal namelijk moeten leren je balans te houden op het board en de juiste snelheid aan te houden. Er worden verschillende lessen aangeboden bij kiteflow.nl. Hier heb je groepslessen, duo lessen en zelfs 1 op 1 lessen. Als je klaar bent met lessen kun je zelf een efoil board kopen en ervan genieten in de zomer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post