Een NOGEPA training, wat is dat?
NOGEPA veiligheidstrainingen zijn erg specifiek gerichte veiligheidstrainingen en daarom niet algemeen bekend voor veel mensen. In dit artikel zullen we wat meer vertellen waar een NOGEPA training voor is, en wat het in houdt.

NOGEPA, de afkorting

Deze term staat voor Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie. Deze associatie behartigd de belangen van de bedrijven die aardgas willen of opsporen en staat voor een transparante en open bijdrage aan de transitie naar een duurzame energievoorziening in 2050. NOGEPA vindt het belangrijk dat gas en olie efficiënt en op een duurzame manier uit de aardbodem worden gehaald.

De training

Voor werkzaamheden in de offshore industrie in het Noordzeegebied is het van belang om een NOGEPA training gevolgd te hebben. Tijdens de training leer je gevaren te herkennen en leer je hoe je moet handelen in een noodsituatie. Ook worden Eerste Hulp vaardigheden meegenomen tijdens de training en zal je leren hoe je jezelf kan rennen tijdens een brand. Voor zowel uzelf, als uw collega’s zal de training een veiliger gevoel tijdens de werkzaamheden opleveren.

Voordat u offshore mag gaan werken heeft u minimaal de 0.5A Basic Offshore Safety training nodig. Deze basistraining is te volgen bij FMTC Safety. Hier zijn de instructeurs gecertificeerde professionals uit de praktijk en het allerbelangrijkst, FMTC is NOGEPA erkend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post